Dijabetes - prirodno liječenje!

Naavudi - prirodni tretman dijabetesa.

Sastav

NAAVUDI-jeva osnovna komponenta je epikatehin, dobiven iz kore indijskog Malabar Kino stabla, Pterocarpus marsupium. Ovo stablo je jedno od glavnih proizvoda indijske ayurvedske medicine već više od tri tisuće godina. Njegova kora, lišće, latice, pa čak i njegova srž se koriste kao izvori biljnih lijekova.

Poput mnogih drugih drevnih lijekova, epikatehin sada prima pozornost i testiranje u suvremenom medicinskom istraživanju. Sada se smatra da promiče rast beta stanica gušterače, čime se poboljšava proizvodnja inzulina, i da smanjuje krvni šećer (glukozu).

Nekoliko drugih tradicionalnih ayurvedskih biljnih derivata od sljedećih biljaka su također uključeni u NAAVUDI, u pažljivo izmjerenim količinama :
·           Momordica charantia Linn (također poznata kao gorka dinja)
·           Cinnamomum tamala (indijski lovor)
·           Trigonella foenum graecum (piskavica)
·           Eugenia jambolana (java šljiva)
·           Melia azadirachta (indijski jorgovan)
·           Picororhiza kurroa Royle (kutaki)
·           Ocimum sanctum (sveti bosiljak)
·           Gymnema Sylvestre (indijski gurmarbooti)

Ti različiti biljni ekstrakti su svi namijenjeni za ublažavanje nekoliko komplikacija dijabetesa, i za obnavljanje pravilne metaboličke funkcije. Oni mogu djelovati zajedno sinergijski kada NAAVUDI ulazi u tijelo osobe. Više detalja:

Malabar Kino je jedan od glavnih proizvoda indijske ayurvedske medicine za vjerojatno više od 3000 Malabar Kinogodina. Kora, lišće, latice, pa čak i srž ovog stabla se svi koriste kao izvori biljnih lijekova. Poput mnogih drugih drevnih lijekova, epikatehin sada prima pozornost i testiranje u suvremenom medicinskom istraživanju. Sada se smatra da promiče rast beta-stanica gušterače, čime se poboljšava proizvodnja inzulina, i da izravno smanjuje krvni šećer (glukozu).

Gorka dinjaGorka dinja ima širok izbor kulinarskih i ljekovitih koristi. Može biti kuhana ili konzumirana sirova, u kuhinji zemalja u rasponu od Eritreje do Japana. Plod je donekle sličan krastavcu, ali ima naboranu svijetlo-zelenu kožu i dobro poznat gorak okus. Razni sastojci gorke dinje su otkriveni da povećaju osjetljivost na inzulin, snižavaju koncentracije krvnog šećera, i reguliraju unos glukoze u stanice tijela.

Indijski lovor je posebna sorta, ponešto slična u izgledu običnim listovima lovora za kuhanje, ali daje drukčiji okus ako se koristi u Indijski lovorkuhanju. Stablo je iz drugog roda nego obično lovorovo drvo, koje je popularno poznato kao lovor ili lorber. Biljka je porijeklom iz države Kerala u jugozapadnoj Indiji, ali se proširila naširoko u južnoj Aziji. Ekstrakti njegovog suhog lišća mogu proizvesti mirisne učinke vrlo nalik cimetu, ili poput klinčića, te se otkrilo da povećaju aktivnost gušterače, smanjuju krvnu glukozu, i djeluju kao diuretik.

Piskavica (Fenugreek) kao biljka ima neke sličnosti sa divljom djetelinom, a njeno lišće i sjemenke se često koriste u kuhanju curry-a. Čudno ime Fenugreek je izvedeno iz latinskog, što znači 'Piskavicagrčko sijeno'. Danas je Indija zemlja koja najviše uzgaja piskavicu, ali ona se poljoprivredno uzgaja najmanje šest tisućljeća, te se koristi u narodnoj medicini u rasponu od Eritreje do Kine. Ima anti-dijabetičke i diuretičke učinke koji su demonstrirani u ispitivanjima na ljudima, osobito smanjenje serumske glukoze i povećanje tolerancije glukoze.

Java šljiva - također poznata kao požegača (Damson Plum) ili Jambul - je iz stabla prirođenog Indiji i Australiji, ali se sada dosta proširila i komercijalno se uzgaja u mnogim tropskim područjima. Java šljivaUtemeljila se na Floridi i Havajima, gdje se doživljava kao invazivna vrsta. Ukusne bobice su grimizno crne kada sazriju, a za bobice i sjemenke se odavno vjeruje da imaju zdravstvene prednosti, posebno za dijabetičare; one mogu smanjiti razine krvnog šećera u krvi, također smanjiti glukozu u urinu, te djeluju kao diuretici. Drvo stabla je neobično izdržljivo, iako je teško za rad stolara.

Indijski jorgovanIndijski jorgovan je veliko, brzorastuće stablo srodno mahagoniju, i prirođeno uglavnom južnoj Aziji. Ekstrakti mnogih dijelova stabla se koriste ljekovito: sjemenke, lišće, ulja, cvjetovi, korijenje i kora. U nekim indijskim provincijama, cvijetovi se koriste za kuhanje curry-a. U tradicionalnoj ayurvedskoj medicini, drvo se zove 'Neem' i smatra se da ima ljekovite učinke za mnoge različite bolesti. Vodeni ekstrakt njegovog lišća se pokazao kao koristan u liječenju dijabetesa, kontrolirajući metabolizam i razinu krvnog šećera.

Kutaki je višegodišnja drvenasta biljka s korijenom nekoliko Kutakicentimetara dugim. Biljka prirodno raste u planinskim područjima sjeverozapadnih indijskih Himalaja, sve do istočne savezne države Sikkim. Postaje ugrožena biljna vrsta, a širi se uzgajanjem. Ekstrakti iz korijena kutaki su tradicionalni ayurvedski lijek za bolesti koje utječu na jetru, bubrege i mokraćni sustav, uključujući i dijabetes. Mnoge druge zdravstvene prednosti su smatraju za nju, uključujući kontrolu metabolizma.

Sveti bosiljakSveti bosiljak (Tulsi) - je vlasnata indijska biljka koja raste obilato oko hinduističkih hramova, a sada se proširila i uzgaja se u drugim zemljama. Uzgaja se kao ljekovita biljka već najmanje dva tisućljeća. Ima ugodan miris, a raste u crvenoj i zelenoj sorti. Za ulje njenih listova se smatra da poboljšavaju funkciju beta stanica gušterače koje pružaju tijelu vlastiti izvor inzulina, a jedno malo medicinski kontrolirano ispitivanje podupire to uvjerenje. Također je utvrđeno da promiče znojenje, ublažava stres, i podržava prilagodljivost.

Indijski gurmarbooti listovi su još jedan tradicionalni ayurvedski lijek. Biljka je velika drvena penjačica, prirođena šumama južne Indije, koja može razvijati korijenje u Indijski gurmarbootičvorovima. Ekstrakt njenih listova sadrži gimnemičku kiselinu, koja je nedavno pokazala da potiče tjelesnu proizvodnju inzulina, čime se smanjuje krvni šećer, i smanjuje pretjeranu žudnju za slatkišima, smanjujući mogućnost okusa šećera. Također je pokazala da smanjuje crijevni transport šećera i masnih kiselina, i da djeluje kao diuretik.

 
 

 

 

© 2011 prirodnolijecenjedijabetesa.com
Template design by Andreas Viklund

* Svaka osoba kojoj je dijagnosticiran dijabetes trebala bi biti nadzirana od strane liječnika specijaliste, i trebala bi naučiti provjeriti svoj nivo glukoze-šećera u krvi.

Tvrdnje na ovoj strani nisu ocijenjene od nikoje agencije za hranu i lijekove. Svrha ovog proizvoda nije dijagnoza, liječenje ili prevencija ikoje bolesti. Naavudi je prirodni proizvod koji je klasificiran kao dodatak prehrani, tj. suplement. Naavudi nije farmaceutski proizvod, tjl službeni lijek za liječenje dijabetesa i za njega nije potreban recept.
Naavudi je robna marka od Naavudi Health Inc.
Naavudi adresa: Suite 345. 125A-1030 Denman Street. Vancouver, B.C. V6G 2M6 CANADA
Ovaj prijevod odobren je od vlasnika Naavuudi Health Inc.